Wat is het levenshuis?

Wat is het levenshuis?

Het model van het levenshuis helpt je om balans in je leven te vinden. Regelmatig stilstaan en reflecteren is belangrijk. We houden allemaal veel ballen hoog. De kunst is om regelmatig per kamer te kijken of je er niet teveel hoog houdt of dat er misschien juist wat bij kan. Houd je je verscholen of werk je te hard? En hoe is het met je fundament?Geloof je dat je geliefd bent?

De kamers in je levenshuis

  • Relaties
  • Gezondheid
  • Vrije tijd
  • Delen
  • Werk

De grond waarop je levenshuis staat

Ik geloof erin dat ook als het moeilijk is, je voluit kunt leven. Voluit leven is voor mij: vreugde en verdriet naast elkaar. Je hebt de situaties in je levenshuis niet altijd onder controle. Er gebeuren nare dingen, je maakt verlies mee, of raakt teleurgesteld. Moet ergens lang op wachten. Tegelijkertijd heb je veel tools in handen gekregen om wel voluit te leven en de regie te pakken. Je kunt keuzes maken, je oefenen om veerkrachtig te zijn en lessen toepassen zoals dankbaarheid. Een dankbare levenshouding helpt bijvoorbeeld enorm om positief te blijven.

Je levenshuis

Villavie gaat uit van het principe dat jouw leven een huis is. Een huis met vijf kamers: Werk, relaties, vrije tijd, gezondheid en delen. Dit model is door mij, Eline Hoogenboom, bedacht. Er zijn ook andere modellen van levenshuizen in omloop, waar spiritualiteit of zingeving een kamer is. In dit levenshuis heb ik dit geen aparte kamer gegeven omdat ik geloof dat zingeving, geloof en spiritualiteit door alles heen lopen.

Ik wil jou helpen te kijken naar jouw levenshuis en heb daarvoor een methodiek ontwikkeld: Hoe richt je het in? Wie laat je binnen? Het gevaar van een superintensieve tijd als deze, is dat je daar helemaal niet over nadenkt. Je bent continu in de woonkamer omdat het daar een rommel is en vergeet je relaties. Of je stort je juist op werk en gezin waardoor de andere kamers ondersneeuwen. Het is ook niet gek als gezondheid op dit moment alle prioriteit heeft. Maar klamp je je dan niet teveel vast aan iets waar je niet zoveel invloed op hebt…?

Een stapje terug

Hoe druk je ook bent, je hebt de keus om even een stapje terug te doen. Om een stil moment te zoeken en na te denken hoe het ervoor staat. Of je nog vrede en rust kunt vinden. Of die enorme jankbui die al weken hoog zit, er eens uit laat komen. Of eerlijk tegen je vent zegt dat je vindt dat je het teveel alleen moet doen. Of eerlijk tegen jezelf zegt, hoeveel pijn het je doet dat je dit alleen moet fixen… Wil je daar hulp bij? Check deze gratis download die je uit kunt printen. Vul hierin per kamer in hoe het met je gaat, wat er beter kan en waar je blij mee bent. Of volg een van de cursussen van Villavie om erbij geholpen te worden.

Ook bied ik voor teams en professionals levenshuissessies aan om samen naar de work/life balance te kijken, kernwaarden in kaart te brengen en zo ook de samenwerking te vergroten. Stuur me een mailtje als je hierin geïnteresseerd bent. Eline@villavie.nl

START MET HET PROGRAMMA JE LEVENSHUIS INRICHTEN!

In september 2023 start er weer een groep aan de Villavie Academy met het Programma Je levenshuis inrichten. In 12 modules ga je aan de slag met thema’s als je identiteit, de inrichting van je levenshuis en hoe je echt en voluit kunt leven met God. Al meer dan vijfhonderd vrouwen gingen je voor! Wil je meer weten? Klik dan hieronder en lees eens door en zet jezelf vrijblijvend op de wachtlijst. Spreekt het je aan? Bespreek het eens met je partner of een goede vriendin of die iets voor je is. Je bent van harte welkom!