Hoe richt je je levenshuis in samen met God?

Hoe richt je je levenshuis in samen met God?

Het is crisis. De hele wereld zit op slot en we voelen allemaal de gevolgen van de rondwarende pandemie. Van een afgezegde bruiloft tot minder inkomsten. Van pijn om vluchtelingen voor wie dit het allerergst is tot zorgen om je kwetsbare vader. Hoe dit jou ook raakt: Hoe kun je voluit leven in tijden als deze? Hoe zorg je ervoor dat niet alle vreugde je ontnomen wordt? Want vreugde is een van de onderdelen van Voluit Leven. Ik deel hieronder wat ik versta onder Voluit Leven:

De kamers in je levenshuis

  • Relaties
  • Gezondheid
  • Vrije tijd
  • Delen
  • Werk

De grond waarop je levenshuis staat

Ik geloof erin dat ook als het moeilijk is, je voluit kunt leven. Voluit leven is voor mij: vreugde en verdriet naast elkaar. Maar juist ook in het verdriet zien dat God erbij is. Het grootste gevaar in crisistijd is dat je gaat rondrennen als een kip zonder kop en alles verliest waar je hard voor gewerkt hebt. Raar is het niet, als je dat doet. Er moet geregeld en geredderd worden. Je moet ineens werk, kinderen, huishouden en nog veel meer ineen doen…. Maar als je niet in contact bent met de grote Rustgever, is Onrust de baas. Daarom is het zo belangrijk om te weten wat je basis is. Waarin je geworteld bent. Waarop jij jouw levenshuis hebt gebouwd.

Je levenshuis

Villavie gaat uit van het principe dat jouw leven een huis is. Een huis met vijf kamers: Werk, relaties, vrije tijd, gezondheid en delen. Geloof is geen aparte kamer want dat speelt in alle kamers een grote rol. Ik wil jou helpen te kijken naar jouw levenshuis: Hoe richt je het in? Wie laat je binnen? Het gevaar van een superintensieve tijd als deze, is dat je daar helemaal niet over nadenkt. Je bent continu in de woonkamer omdat het daar een rommel is en vergeet je relaties. Of je stort je juist op werk en gezin waardoor de andere kamers ondersneeuwen. Het is ook niet gek als gezondheid op dit moment alle prioriteit heeft. Maar klamp je je dan niet teveel vast aan iets waar je niet zoveel invloed op hebt…?

Een stapje terug

Hoe druk je ook bent, je hebt de keus om even een stapje terug te doen. Om een stil moment te zoeken en na te denken hoe het ervoor staat. Of je nog vrede en rust kunt vinden. Of die enorme jankbui die al weken hoog zit, er eens uit laat komen. Of eerlijk tegen je vent zegt dat je vindt dat je het teveel alleen moet doen. Of eerlijk tegen jezelf zegt, hoeveel pijn het je doet dat je dit alleen moet fixen… Wil je daar hulp bij?

START MET DE ACADEMY!

In januari start er weer een groep aan de Villavie Academy. In 12 modules ga je aan de slag met thema’s als je identiteit, de inrichting van je levenshuis en hoe je echt en voluit kunt leven met God. Al meer dan honderd vrouwen gingen je voor! Wil je meer weten? Klik dan hieronder!