Hoe kun je voluit leven in tijden van (corona)crisis?

Hoe kun je voluit leven in tijden van (corona)crisis?

Het is crisis. De hele wereld zit op slot en we voelen allemaal de gevolgen van de rondwarende pandemie. Van een afgezegde bruiloft tot minder inkomsten. Van pijn om vluchtelingen voor wie dit het allerergst is tot zorgen om je kwetsbare vader. Hoe dit jou ook raakt: Hoe kun je voluit leven in tijden als deze? Hoe zorg je ervoor dat niet alle vreugde je ontnomen wordt? Want vreugde is een van de onderdelen van Voluit Leven. Ik deel hieronder wat ik versta onder Voluit Leven:

De 12 onderdelen van voluit leven

– Heel zijn in gebrokenheid
– Dankbaarheid uiten
– Vergeven
– Door de pijn heen gaan
– Stilte zoeken
– Vrijheid vinden
– Veerkrachtig zijn
– Vereenvoudigen
– Keuzes maken
– Vrucht dragen
– Trouw zijn aan jezelf
– Verbinding maken met anderen

Geworteld blijven

Ik geloof erin dat ook als het moeilijk is, je voluit kunt leven. Voluit leven is voor mij: vreugde en verdriet naast elkaar. Maar juist ook in het verdriet zien dat God erbij is. Het grootste gevaar in crisistijd is dat je gaat rondrennen als een kip zonder kop en alles verliest waar je hard voor gewerkt hebt. Raar is het niet, als je dat doet. Er moet geregeld en geredderd worden. Je moet ineens werk, kinderen, huishouden en nog veel meer ineen doen…. Maar als je niet in contact bent met de grote Rustgever, is Onrust de baas. Daarom is het zo belangrijk om te weten wat je basis is. Waarin je geworteld bent. Waarop jij jouw levenshuis hebt gebouwd.

Je levenshuis

Villavie gaat uit van het principe dat jouw leven een huis is. Een huis met vijf kamers: Werk, relaties, vrije tijd, gezondheid en delen. Geloof is geen aparte kamer want dat speelt in alle kamers een grote rol. Ik wil jou helpen te kijken naar jouw levenshuis: Hoe richt je het in? Wie laat je binnen? Het gevaar van een superintensieve tijd als deze, is dat je daar helemaal niet over nadenkt. Je bent continu in de woonkamer omdat het daar een rommel is en vergeet je relaties. Of je stort je juist op werk en gezin waardoor de andere kamers ondersneeuwen. Het is ook niet gek als gezondheid op dit moment alle prioriteit heeft. Maar klamp je je dan niet teveel vast aan iets waar je niet zoveel invloed op hebt…?

Een stapje terug

Hoe druk je ook bent, je hebt de keus om even een stapje terug te doen. Om een stil moment te zoeken en na te denken hoe het ervoor staat. Of je nog vrede en rust kunt vinden. Of die enorme jankbui die al weken hoog zit, er eens uit laat komen. Of eerlijk tegen je vent zegt dat je vindt dat je het teveel alleen moet doen. Of eerlijk tegen jezelf zegt, hoeveel pijn het je doet dat je dit alleen moet fixen… Wil je daar hulp bij?

GRATIS CURSUS!

Ter ere van de lancering van de Villavie Academy bied ik een gratis cursus aan die zondag 30 maart van start gaat. Ben jij erbij? Vijf dagen lang terug naar je wortels en de basis van je levenshuis. Deze cursus vindt helemaal op instagram plaats! Als je meedoet, heb ik aan het eind van de cursus een te gekke aanbieding voor je!