Tips voor moeders om God te ontmoeten

tijd met God als moeder

Tips voor moeders om God te ontmoeten

‘Sinds ik kinderen heb, lukt het me niet meer om stille tijd te hebben.’ Herkenbaar? Tijd met God is niet statisch: je hoeft niet elke dag een uur in stilte de Bijbel te lezen. Ik geef je tips hoe je God kunt ontmoeten in het drukke leven als moeder.

Een mooi idee, in alle rust in je eentje de dag opstarten – maar dat is niet meer zo vanzelfsprekend als je kinderen hebt. Elke minuut slaap is kostbaar, en als je eenmaal bent opgestaan heb je nauwelijks tijd voor jezelf. Er moet altijd wel een flesje worden gemaakt of een wasje worden gedraaid.

Dit is zo begrijpelijk. Misschien kun je beginnen met dat te accepteren. Het is heel normaal dat het in deze fase niet lukt om vroeg op te staan (als je dat wilt) of dagelijks een uur de tijd te hebben. Stop met je schuldig voelen en ontdek dat je in God mag leven als jij je leven door de Geest leeft. Het volle leven.

God zien in je kinderen

Laten we eens verder denken: als God jou de zorg heeft toevertrouwd voor zo’n lief klein wezentje – of inmiddels een redelijk irritante puber – wat zou Hij willen dat jij daarin van Hem ziet? Ik geloof dat je in je kinderen iets van God mag zien. Om te beginnen het prachtige wonder dat ze in jouw schoot zijn gemaakt. Wat een getuigenis van genade is dat! Jezus hield zo veel van kinderen: van hun onbevangenheid, hun ongebreidelde liefde voor Hem. Hun speelsheid, grapjes en groei: daarin mag jij Jezus zien.

 

tips voor moeders

Jezus’ liefde doorgeven

Jij mag je kinderen iets van Jezus’ liefde geven. Samen met Hem mag jij hen opvoeden en begeleiden in dit leven. Door blij met hen te zijn, hun jouw liefde te geven en God te danken voor hun aanwezigheid in je leven, breng je ook tijd met God door. In jouw liefdevolle zorgen, dragen en dienen vind je God omdat dit is wat Hij jou gegeven heeft. Dit is het seizoen waarin jij je bevindt en Hij is bij je.

Tips voor moeders

Geniet van je kinderen en dank God voor hun aanwezigheid in je leven.

 

Weet dat als je zucht en het zwaar is, God voor jou zorgt. Als jij voor je kinderen zorgt, zorgt Hij voor jou. ‘He tenderly cares for you’, staat er in een Engelse vertaling. 

 

■ Begin klein, bijvoorbeeld met twee minuten per dag door een tekst te lezen, iets aan God te vragen of simpelweg aan Hem te denken.

 

■ Luister inspirerende podcasts die je meer leren over spiritualiteit, je verlangen voeden of simpelweg een ritme geven aan tijd met God. Bijvoorbeeld Eerst dit, Bidden onderweg of Daily Prayer (Engels) en natuurlijk de Villavie podcast waarin Eline in tien minuten onderwerpen behandelt die met voluit leven te maken hebben.

 

■ Wat mij helpt bij mijn tijd met God, is een Stille Tijd Kratje. Zo hoef ik niet eerst mijn Bijbel, notitieboek en kaartjes bij elkaar te zoeken. Je kunt ook een gevuld Stille Tijd Kratje bestellen – of vragen als cadeau voor bijvoorbeeld Moederdag :).  

 

■ Doe de cursus Vriendin voor jezelf waarin je kijkt naar hoe je leven nu is ingericht en waar je meer tijd aan zou willen besteden. Tip: Jaarmembers krijgen tien procent korting op de cursussen! 

Meer tijd met God? Word member!

 

In het membership organiseren we maandelijks minimaal twee online momenten met elkaar. We gaan met elkaar aan Jezus’ voeten zitten. Ook word je in het membership gevoed met input voor je geloofsleven. Overweeg daarom member te worden als je verlangt naar meer tijd voor jezelf en met God! Voor 15 per maand ben je al lid en ontvang je een mooi welkomstpakket plus je ontvangt dan tien procent korting op alle cursussen van Villavie. 

 

Je leest hier meer over het membership. 

Deze blog is geschreven door Eline van Lindenberg.