Lessen van de vrouw aan Jezus’ voeten

Lessen van de vrouw aan Jezus’ voeten

Het verhaal van de vrouw aan Jezus’ voeten in Lucas 7 (vanaf vers 36) leert ons dat het zo belangrijk is om aan Jezus’ voeten te gaan zitten. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik graag over dit verhaal praat. Ik vind het een prachtig verhaal. We kunnen namelijk veel van deze vrouw leren en in deze blog noem ik een aantal van deze lessen.

Les 1: Begin de dag aan Jezus’ voeten

 

Heb jij ook zo’n druk leven? En het gevoel dat je steeds aan het hollen en rennen bent? Meteen aan het begin van de dag staan we ‘aan’, maar we vergeten vaak dat de dag eigenlijk helemaal niet zo goed kan gaan als we hopen of denken als we niet eerst stilstaan bij Jezus. De vrouw in dit verhaal gaat bij Hem zitten om haar hart uit te storten en Hem haar liefde te betonen. Ze laat zich troosten door Jezus. Vervolgens laat ze zich vullen met Zijn liefde, de liefde die Hij aan haar geeft omdat zij Hem haar liefde betoont.

 

Ik probeer dagelijks aan Jezus’ voeten te zitten aan het begin van de dag. Mijn wekker staat elke dag om 6.00 uur. Eerlijk is eerlijk, ik ga er niet altijd meteen uit. Maar ik probeer wel altijd te zorgen dat mijn eerste woorden en gedachten bij Jezus zijn. Dat ik aan Hem vertel wat de plannen voor mijn dag zijn en dat ik aan Hem vraag of Hij tot mij wil spreken die dag. Het kijken naar Jezus en zien hoe goed Hij is, helpt om je krachtig te voelen.

 

De vrouw is in mijn ogen echt een powervrouw. Ze heeft het aangedurfd om het huis binnen te gaan als zondares met een slechte reputatie, in een groep mannen die haar niet wenste in deze ruimte. Dat getuigt van enorme moed. Ze gaat voor haar doel: bij Jezus zijn. Hoe graag willen wij Jezus zien? Hoe hard brandt ons verlangen om echt Jezus achterna te gaan?

Les 2: Toon je kwetsbaarheid en gebrokenheid

Het verhaal laat zien wat er gebeurt als je gelooft dat Hij je zal redden van je gebrokenheid. De vrouw huilt, Jezus’ voeten worden nat en ze droogt ze met haar haar. Ze laat haar kwetsbaarheid zien en zoekt contact met Hem. Ze laat zien hoeveel ze Hem liefheeft. En op het moment dat zij dat doet, betoont Jezus Zijn liefde aan haar. Dus je ziet eigenlijk dat als jij kwetsbaar durft te zijn richting Jezus, maar ook naar anderen, dan kunnen zij hun genade of liefde voor jou tonen. Het vergroot de intimiteit met andere mensen en met Jezus.

 

Jezus wil zo genadig voor je zijn, juist als je zo kwetsbaar bent en Hem eigenlijk niets te brengen hebt. En dat is zo’n andere boodschap dan wij in de wereld te horen krijgen. Het wordt je vaak wijsgemaakt dat het allemaal van jou afhankelijk is, dat jij succesvol moet zijn. Maar dit verhaal en eigenlijk alle verhalen in de Bijbel laten zien dat ook als je met een slechte reputatie bij Jezus komt, Hij Zijn genade zal tonen. Het begint bij de basis en dat is echt aan Jezus’ voeten.

 

Het beste deel dat je kunt kiezen is om aan Jezus’ voeten te zitten. Dat zegt Jezus niet alleen in dit verhaal, maar ook in het verhaal van Marta en Maria. Dus als je daarmee begint, dan begint je dag zo ontzettend anders.

Meer over dit onderwerp? Ik nam een podcastaflevering op over de vrouw aan Jezus’ voeten. De Villavie podcast komt elke twee weken op donderdag uit en gaat over alle facetten die met voluit leven te maken hebben. Die kun je op alle podcastkanalen vinden. Hier vind je de link naar de aflevering op Spotify.

Villavie Membership

Jij bent de moeite waard om ruimte voor jezelf in te nemen. Om tijd met God door te brengen. En om in verbinding te staan met anderen om je heen. Om keuzes te maken die recht doen aan wie jij bent en niet enkel aan wat je doet. Om voluit te leven, in vrijheid, met veerkracht en in verbinding met anderen. Daarom is er het Villavie membership. Elke maand geeft een expert een masterclass over het thema van die maand. Ook wordt in de community allemaal waardevolle content gedeeld en is er contact met andere vrouwen die member zijn. Daarnaast is er eens per maand een Mariamoment, een moment om rustig en stil samen aan Jezus’ voeten te zitten zoals Maria deed. Samen een half uur Bijbellezen, stil zijn en bidden. Wat een fijne momenten zijn dat samen! Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Lees hier alles over het Villavie membership en meld je aan!