In je eentje weg? Mijn tips voor hotels aan zee

In je eentje weg? Mijn tips voor hotels aan zee

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik een groot voorstander van regelmatig een dag of nachtje weg te gaan in je eentje. Waarom? Omdat er in je levenshuis vaak ook anderen rondlopen. Ik zie en hoor het vaak van vrouwen die ook moeder zijn: ze voelen zich geleefd en ondergeschikt aan hun gezin en vragen zich af: wie ben ik eigenlijk nog? Veel vrouwen hebben dit vaak pas door als de kinderen groter zijn en ze weer wat meer aan zichzelf toe komen. ‘Hee, ik ben er ook nog’, merken ze dan. En dat is precies het gevoel dat je ook hebt als je een nachtje weg gaat in je eentje: ‘Hee, ik ben er ook nog’. Een gek voorbeeld misschien, maar ik geniet er altijd enorm van in mijn eentje te eten. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaak onbewust hun eetkeuzes op elkaar afstemmen? Als je vriendin besluit geen voorgerecht te nemen, heb je de neiging daarin mee te gaan of je kiest hetzelfde hoofdgerecht. Ik vind alleen eten daarom écht een teken van totale vrijheid. Call me crazy! Maar op een dieper niveau is tijd alleen doorbrengen echt belangrijk. Goede vrienden met jezelf zijn is een teken van veerkracht en helpt je als je moeilijke tijden doorgaat. Je weet dat je op jezelf kunt vertrouwen. Daarnaast is alleen zijn goed om na te denken, om uit de rush van het drukke leven te stappen, om te zien dat al die ballen die jij hoog houdt, ook wel omhoog blijven als je er niet bent of allemaal keihard naar beneden donderen en dat er dan nog geen man overboord is. Dus go en ga in je eentje weg. Dit zijn mijn tips voor hotels aan zee.

Egmond aan Zee

Dus, overtuigd? Dan deel ik nu mijn tips voor fijne plekken om te overnachten met je!

1. Strandhotel Golfzang in Egmond aan Zee

Ik kan niet meer op twee handen tellen hoeveel nachtjes ik hier ben geweest, ik kom heeeeel graag in Hotel Golfzang. Dat heeft met een aantal dingen te maken maar de belangrijkste is: LOCATIE. Als je mijn boek #Notsoperfect hebt gelezen, weet je mijn geschiedenis met Egmond aan Zee (iets met een gebroken hart en genezen) en ik vind het ongelooflijk cheesy om dit te zeggen maar na bijna vijftien jaar met regelmaat in dit dorp komen, is het als een tweede thuis gaan voelen. De mensen in Egmond zijn een beetje onverschillig vriendelijk, ze zien zoveel mensen voorbij komen, maar als je ze leert kennen of een praatje aangaat, zijn ze heel warm. En dan over dit hotel: Het ligt aan de drukstbezochte strandopgang van Egmond aan Zee en kijkt uit op de trap die daarnaar leidt. Die trap is een soort verzamelplaats van lokale mensen die een visje eten of van het uitzicht genieten, van hardlopers en van toeristen. Er zitten al-tijd mensen op deze trap en ik hou ervan. Je staat dus letterlijk meteen aan zee. Daarnaast is het een fijn hotel met mooie ruime kamers die, ook al boek je geen zeezicht, toch vaak een beetje uitzicht op zee hebben. Lekkere bedden en beddengoed en ik ben ook fan van restaurant Eazee dat eronder zit. Hier zit ik vaak te werken, ook als ik geen nachtje ga. Het is er fijn, knus en ze hebben lekker eten. Ik schreef er bijna al mijn boeken.

Kamer (en mijn werkplek) in Hotel Golfzang

2. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee

In hotel Zuiderduin heb ik ook een paar keer overnacht. Ik vind het minder fijn en luxe dan Hotel Golfzang (van dezelfde eigenaar) maar het heeft een paar voordelen waarom ik er toch soms voor kies. Met name: het zwembad. Ik vind het namelijk echt heel lekker om ‘s avonds voor het slapen gaan een paar baantjes te trekken of in de vroege ochtend. Daarnaast doe ik meestal als ik in Egmond ben wel een beautybehandeling bij het wellnesscentrum in dit hotel en dan kan het lekker zijn om niet weer terug te hoeven naar een ander hotel. Dit is wel echt een heel groot hotel dus je kunt je snel een beetje verloren voelen. Als je anonimiteit zoekt, is dit juist wél weer lekker. Je bent ook in een paar stappen bij zee (ietsje verder dan Golfzang).

3. Airbnb 365 Beachlife in Katwijk aan Zee

Mijn eerste nachtje weg nadat mijn zoontje was geboren, was een workation met mijn goede grotezusvriendin Esther en zij boekte dit superleuke plekje in Katwijk aan Zee. Voor met zn twee wat krap, je moet elkaar elkaar écht aardig vinden (dat vinden wij gelukkig) maar het was heel knus en compleet. In je eentje lijkt me dit ook echt een fijn plekje. Ik heb het zelf altijd erg nodig om me ergens veilig te voelen en dat zou ik me hier in mijn eentje zeker voelen. Het is in de achtertuin van de eigenaren maar met een eigen opgang achterom dus je hebt dat nauwelijks door. Een lekker bed waarin ik ‘s ochtends fijn heb zitten werken, een wel wat krap bankje maar een fijne douche en Nespressomachine. Daarnaast: Katwijk is ook echt leuk en er is ook erg leuk te shoppen, dat doe ik ook altijd even graag als ik alleen weg ben. Dikke plus dus. En: heel gezellige strandtenten en prachtig strand!

Happy aan zee

4. Grand hotel Huis ter Duin

Dit is natuurlijk wel een beetje een erg luxe hotel in dit rijtje en ik ben hier ook niet in mijn eentje geweest. Maar hij moet er gewoon tussen. Want als je me een beetje kent, dan weet je dat ik zo nu en dan van luxe houd. Met een vriendin heb ik er ooit een sport van gemaakt om elk jaar onszelf de vijfsterrenexperience te geven, zo zijn we in prachtige vijfsterrenhotels in Portugal geweest maar ook in Nederland. In een vijfsterrenhotel (ik moet zeggen: vooral in het buitenland, daar is de service zo goed) waan je je in een soort andere wereld. Die wereld konden wij ons meestal niet langer dan een of een paar nachten veroorloven maar was het ons zeker waard. Grand Hotel Huis ter Duin is een vijfsterrenhotel en ik heb er samen met een vriendin een nachtje geslapen. We hebben genoten van de luxe, het is echt binnenkomen in een hal vol grandeur en we hebben onszelf getrakteerd op roomservice. Je moet hier wel van houden, ik vond het bij de beachclub van dit hotel wel heftig dat een portie bitterballen ongeveer een euro per bitterbal kostte en ook niet nodig (er zat geen goudlaagje op ofzo). Maar om even de sfeer in te ademen en jezelf dit ook eens te gunnen: het is het zeker waard. Ook dit hotel ligt (via een prachtige trap) pal aan het strand.

5. Beachhouse hotel Zandvoort

Eerlijk is eerlijk: ik heb in dit hotel geen nachtje doorgebracht maar wel een hele dag. And I loved it! In januari 2021, toen ik nog maar een paar weken moeder van twee was, ben ik een heerlijke dag in mijn eentje weggeweest. Omdat het coronatijd was en de horeca gesloten was, boekte ik voor een dag een hotelkamer. Ik heb die dag gebruikt om te reflecteren, na te denken waar ik met mijn werk heen wilde en hoe ik mijn tijd ging verdelen nu onze gezinssituatie veranderd was. Dit hotel vond ik fijn vanwege de directe ligging aan het strand, mooie open douche, fijn uitzicht (duh) en wat ik echt een toffe extra vond: je kon beneden heerlijk van alles pakken bij een soort buffetje: minimuffins, warme chocomelk, fruit en koffie en thee. Echt een luxe extra. Fijn hotel.

Mijn tips voor als je aan reflectie wilt doen

Ten eerste: zorg ervoor dat je materiaal bij je hebt. Zoals bijvoorbeeld het e-book reflectie dat ik heb gemaakt, meer dan dertig pagina’s! Hierin staan heel veel tips voor hoe je aan reflectie doet en wel 35 vragen om aan jezelf te stellen. Deze moet echt in je koffer! Je vraagt het hieronder grrrratis aan.


Op mijn wishlist

Ik heb nog wel een paar leuke hotels op mijn wishlist staan ook, waar ik nog eens in mijn eentje of met mijn gezin heen zou willen. Ik deel ze kort met je: Huisje van Hout in Noordwijk (van dezelfde eigenaren ben ik al eens in het huisje in Drenthe geweest, geweldig), LiefhuisjeZeeland en Villa Parnassia in Bergen aan Zee (leuk dorpje waar ik vaak vanuit Egmond even langsrijd). Doe je voordeel met mijn tips! En ben je aan het strand? Waag dan echt een duik in de zee. Niets doet je meer en voluit leven dan een duik in de zee.

Net uit de zee!

Wil je meer tips?

Zou jij dat wel willen, meer voluit en in vrijheid leven? Overweeg dan deel te nemen aan het drie maanden lange traject Je levenshuis inrichten! Hierin ga je aan de slag met de kamers in je levenshuis: Werk, relaties, gezondheid, vrije tijd en delen. Hoe is de balans tussen de kamers en hoe zou jij die graag zien? Ik deel in dit traject al mijn lessen met je op het gebied van veerkracht, dankbaarheid, je verhaal een plek geven en nog veel meer! In het voorjaar van 2022 start er weer een groep maar je kunt je vast aanmelden voor de wachtlijst! Dan krijg je als eerste een mooi (vrijblijvend) aanbod!