Gods plan met je leven

Gods plan met je leven

Gods plan met je leven

Prediker leert ons dat we ons leven niet in de hand hebben. Dat we kunnen zoeken wat we willen maar dat we het doel van het leven hier op aarde niet zullen kennen. Dat we zwoegen en zweten en niet altijd weten waarom. Maar wat dan wel? Waartoe zijn we wel geroepen? Wat is Gods plan met je leven?

 

Om met Prediker te spreken: De mens is niet in staat de zin te vinden, (Prediker 8:16) geen mens kan in de toekomst zien’ (Prediker 7:14). Toch wil je graag weten wat Gods plan met jouw leven is. Vaak hoor je hier grote woorden over en vaak willen we de complete weg al weten. We vragen eigenlijk om een grote bouwlamp die die weg verlicht. Maar God geeft ons juist een klein lampje dat we bij ons mogen dragen. Op die manier blijven we dichtbij Hem en zetten we elke volgende stap in vertrouwen op Hem. En weet je, je mag geloven dat God daarin graag met meeloopt. Hij zal soms zijn hoofd schudden of wegkijken maar vaker goedkeurend knikken of liefdevol om je lachen (Prediker 9:7). In deze blog vertellen we je hoe je deze les praktisch kunt maken.

 

Vraag om dat kleine lampje, niet om een felle lichtstraal

God wil je aanmoedigen om achter hem aan te lopen. Jouw pad met Hem ontdek je door met een klein zaklampje elke stap van Hem te volgen. Het is dus belangrijk dat je Gods wil leert kennen. Lees daarom veel Bijbel. Eigenlijk is Bijbellezen het belangrijkste wat je kunt doen om in Gods aanwezigheid te zijn. Hij laat zich hierin zien. 

Begin met je geen zorgen te maken

Jezus is er heel duidelijk over (Matteus 6:25): Maak je nergens zorgen om. Niet om wat je aantrekt of wat je gaat eten. God zorgt in alles voor je. Leven in Zijn aanwezigheid vraagt om vertrouwen op Hem. Hij zal voor je zorgen en weet hoe jouw leven loopt. Als je continu bezig bent of angstig bent hoe je toekomst eruit zal zien, geef je toe aan ongeloof. Durf God te vertrouwen! 

Zoek eerst naar Zijn Koninkrijk

Het is niet belangrijk of je je afvraagt met wie je wel of niet om zult gaan. Het is belangrijk dat je je afvraagt of je God lief hebt met heel je hart en ziel. Als je beslissingen moet nemen, ga dan na of de keuzes die je hebt jouw koninkrijk dienen of dat van God. De allereerste opdracht die Jezus in de Bergrede (Matteus 5) geeft, is: Zoek eerst het koninkrijk van God. En daarna: Zoek zijn gerechtigheid. Net als in Micha 6 roept God ons op om recht te doen. 

Leer Gods wil kennen

Als je in de Bijbel leest, ontdek je wat God van ons vraagt. Als je daar kennis van hebt, betekent het niet dat je allerlei hemelse boodschappen doorkrijgt over waar je op vakantie moet gaan of waar je financieel in moet investeren. Je gaat juist vrucht dragen en groeit in je kennis over God. Je ontvangt de kracht om vol te houden. God spreekt heel vaak door je aan te moedigen en niet op te geven. 

Vraag regelmatig om de Heilige Geest

Wat heb ik door de Heilige Geest bijzondere dingen zien gebeuren. Ik heb mensen door gebed tot de Heilige Geest tot geloof zien komen tijdens Alpha. Ikzelf ben bevrijd van allerlei slechte patronen toen er voor mij door de Heilige Geest gebeden is. Je mag geloven dat God altijd in je is. Maar vraag expliciet om meer van Zijn Geest. Onderschat de krachtige werking van de Heilige Geest nooit. 

Zoek God op

In het paradijs verstopten Adam en Eva zich toen ze zich schaamden voor het eten van de Boom van Kwaad. God zocht hen op. Hij wilde met hen wandelen in die mooie paradijstuin. God zoekt jou ook op. Geef je Hem de gelegenheid om je te laten vinden? Begeef jezelf regelmatig op rustige plekken waar God niet eerst door een wirwar van geluid, afleiding en afstand jou hoeft te zoeken. 

 

Zo zet je stappen in vertrouwen op Hem

Sprak dit onderwerp je aan?

In de Summercourse Luchtiger leven kun je direct en praktisch aan de slag gaan met het zoeken van God.In deze Summercourse ga je aan de slag met alle ballen die je hoog houdt, wat jou tegenhoudt om meer te genieten, wat genade nu echt is en hoe je dat gaat voelen in je leven. Kortom: je leert luchtiger leven en gaat genieten van meer vrijheid. Sta deze zomer stil met deze cursus zodat je ná je vakantie opgeladen en met focus verder kunt. Vanuit de basis van genieten van genade!

Na deze cursus:

Geniet je meer van genade, geef je meer gehoor aan je behoeften en verlangens. Heb je meer rust en plezier. Houd je je vakantiegevoel langer vast en laat je los waar je geen invloed op hebt.