terugblik 2021 en vooruitblik 2022 VillaVie

terugblik 2021 en vooruitblik 2022 VillaVie

Terugblikken, ik houd ervan. Om stil te staan bij wat goed ging, om vergeten dingen weer terug te halen, om vooruit te kijken en de geleerde lessen in praktijk te gaan brengen. Ik moet altijd kiezen wat ik daarvan deel, want ik houd ervan mijn lessen te delen maar ik kies ervoor in deze blog een kleine recap te doen van hoe 2021 voor Villavie was en wat mijn plannen zijn voor Villavie in 2022.

Wat is er allemaal gebeurd dit jaar?

Voor Villavie was dit het tweede bestaansjaar en als ik dit schrijf klinkt dit heel vreemd, want het lijkt al zoveel langer. Het is zo verknocht al met wie ik ben, met mijn persoonlijke missie en ik beleef er zoveel plezier aan. Begin dit jaar was ik met verlof want in december was ik bevallen van onze zoon Otte, die inmiddels een beresterke bijnageenbaby meer is. Begin maart begon ik met een mooie klus voor Compassion (naast Villavie werk ik één dag per week ook voor opdrachtgevers, hier vind je daarover meer info) en pakte ik ook mijn werk weer op voor Villavie. In mijn verlof was ik goed waargenomen door Luca, die helaas dit jaar stopte vanwege een toffe baan bij IJM. De belangrijkste onderdelen voor Villavie waren dit jaar de drie rondes waarin een groep vrouwen startte aan het traject Je levenshuis inrichten, de planner en bijbehorende cursus (deze start op 10 januari dus grijp je kans als je dit jaar wilt leren leven volgens je eigen prioriteiten en die van God)..

Hanna, Anoes en Luca

Een Villavieteam

Na het vertrek van Luca, die me sinds het begin van Villavie ondersteunde bij het maken van content, de strategie en zoveel meer, ging ik nadenken over wat voor iemand ik ter vervanging zou aantrekken. Ik besloot dat dit iemand moest zijn die echt op de content zat, omdat mij dit veel uren per week kostte. Het werd Anoes en wat een match was dit. Heel blij met haar! Ik kwam door de sollicitaties ook met Hanna in contact die ik zo goed vond dat ik haar vroeg een marketingonderzoek voor Villavie te doen. Hieruit rolde een mooi plan maar veel werk en ik begon te dromen over uitbreiding van het team, maar dan pas in 2022. Ook wilde ik meer tijd hebben en Villavie er niet ‘bij’ doen. Lang verhaal kort: Ik stopte als hoofdredacteur van Sestra mama en inmiddels werkt Hanna maandelijks mee aan de marketing, doet Maaike van der Graaf alle advertenties, edit Femke de video’s en werkte Maaike Bikker ook nog een paar maanden heel hard mee achter de schermen. Het team ontstond eigenlijk gewoon en daar ben ik vet dankbaar voor want er is niets leukers dan samenwerken! Komend jaar wil ik graag een VA (Virtueel Assistent, ondersteuner) aan dit team toevoegen. Stel dat jij dit leest en je geschikt acht, schroom dan niet een mailtje te sturen!

Nieuwe dingen proberen

Al een poos stond op mijn lijstje: Een podcast. Dat leek me nou zo mooi om te maken, om wat langer de tijd hebben om in gesprek te gaan. En dit jaar deed ik het ook! En wat een plezier beleefde ik eraan. Ik vond het enorm tof om de gesprekken te hebben en ze vervolgens gepubliceerd te zien. Het gesprek met Kees (de eerste aflevering) heeft ook op mij diepe indruk gemaakt en ook op de luisteraars.

Daarnaast bracht ik dit jaar een planner uit, ook iets nieuws! Ik vind het heerlijk om producten te maken, het bedenken en creëren en het dan gedrukt in handen krijgen. En ik ben echt wel trots op de planner want het is gewoon een heel tof en waardevol product geworden waarvan ik geloof dat het vrouwen echt verder helpt om dagelijks voluit en met God te leven. Ook erg leuk vond ik het maken van de twaalf video’s hierbij, ik blijf het opnemen en delen van mijn lessen heel tof vinden.

Ook heb ik dit jaar bewust nagedacht over het inzetten van social media. Instagram is mijn belangrijkste medium om vrouwen te werven voor de Academy. Dat is een tof medium maar ook tijdrovend en verslavend. Ik had dit jaar veel last van overprikkeling (een vervelende nasleep van mijn bevallingen) en social media had daar een negatieve invloed op. Daarom besloot ik in december offline te gaan en heb ik mijn strategie veranderd: Meer inzetten op een tweewekelijkse nieuwsbrief met exclusieve content en persoonlijke verhalen, meer adverteren en meer laten doen door mijn content creators. Komend jaar zet ik deze trend door want het bevalt me goed.

Cijfers enzo

Een klein overzicht in cijfers, mocht het je interesseren.

128 vrouwen namen dit jaar deel aan het langste traject dat ik aanbied: Het programma je levenshuis inrichten

2440 vrouwen deden mee aan gratis challenges en online acties zoals de gratis module Veerkracht

Op Instagram groeiden we van 2100 volgers naar 2886 volgers

En, wat ik zelf misschien wel het mooiste ‘resultaat’ vind: ik kon dit jaar weer een aanzienlijk bedrag overmaken aan Dignita Academy. Tien procent van de omzet van de Academy gaat hierheen. De Dignita Academy biedt slachtoffers van mensenhandel, en vrouwen die een kwetsbare positie innemen in de samenleving, een nieuw perspectief op het leven. In de Academy leren vrouwen te werken in de horeca of beautyindustrie. Met het bedrag hebben we ongeveer vier vrouwen een cursus Keukentechnieken kunnen bieden en daarmee nieuw perspectief geboden! Daar wordt mijn hart warm van.

https://villavie.nl/product/voluit-leven-planner/

Mooiste reactie

Ik kreeg talloze mails dit jaar van vrouwen die hebben deelgenomen aan het Programma je levenshuis inrichten en die raakten me stuk voor stuk. Hieronder zie je er een paar. Maar wat ik de mooiste reactie vond, was die van een vrouw die in een heel moeilijk huwelijk zat. Zij was een van de vrouwen die gratis toegang kreeg (per ronde geef ik een vrouw de mogelijkheid gratis deel te nemen als ze zich het traject niet kan veroorloven). Voordat ze ging deelnemen aan dit traject, twijfelde of ze moest doorgaan met haar huwelijk. Na het programma mailde ze me, Ze had weer ‘levensmoed’ gekregen. En dat raakte me ontzettend. Dit schrijft ze:

“En hoe bijzonder, door te starten met de Academy, kwam ik dichter bij God te staan en kan ik
nu getuigen dat God al die tijd aanwezig was èn dat ik nu ook Zijn aanwezigheid ervaar. Dit
geeft mij nieuwe veerkracht om te blijven inzetten om als gezin samen door te gaan.
Gedurende het proces zijn er een aantal inzichten ontstaan waardoor mijn focus en
prioriteiten wijzigden, waardoor ik in staat was deze keuze te maken.”

Vooruitblik 2022

En dan staat het nieuwe jaar voor de deur. Vandaag ben ik bezig geweest met een grote reflectie en het maken van mijn doelen. Ik wil natuurlijk nog niet alles delen voor Villavie maar een klein tipje van de sluier wel: Er komen meer losse cursussen en challenges aan, ik hoop één of twee kleine uitgaven te maken en ben aan het nadenken of ik voor Villavie niet ook podcasts kan gaan maken.

Daarnaast heb ik afgelopen jaar fysieke ontmoetingen met vrouwen echt gemist (wie niet?) en ga ik er in 2022 voor zorgen dat dit vaker gaat gebeuren. Ik heb heel toffe plannen hiervoor! Ook wil ik vaker en meer samenwerken met andere ondernemende vrouwen en onze krachten bundelen, misschien wel bijvoorbeeld in een online event. Lijkt samenwerken jou tof? Laat het me dan weten!

En natuurlijk hoop ik op en werk ik aan groei voor Villavie, om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken maar ook omdat ik graag een gezonde onderneming wil runnen. Het is bijzonder dat er in de afgelopen twee jaar al genoeg inkomsten waren om ondersteuning in te kunnen huren maar de kosten zijn daarmee ook flink gestegen en veel bied ik gratis aan (zoals de podcasts, social media content en challenges etc.). Dat wil ik ook blijven doen maar hierin moet ik wel goede afwegingen maken in wat realistisch is en blijft.

Vraag aan jou

Wil je meedenken? Ik zou het heel leuk vinden om van jou te horen en lezen wat je zou willen zien komend jaar. Waar zou jij in willen groeien? Welke cursus zou jij willen volgen? In welk seizoen van je leven kun je hulp gebruiken? En wat zou je van mij persoonlijk (meer) willen lezen? Laat het via een berichtje op de Villavie insta weten of stuur me een mailtje: eline@villavie.nl.

www.villavie.nl/academy

Over het traject je levenshuis inrichten

Zou jij dat wel willen, meer voluit en in vrijheid leven? Overweeg dan deel te nemen aan het drie maanden lange traject Je levenshuis inrichten! Hierin ga je aan de slag met de kamers in je levenshuis: Werk, relaties, gezondheid, vrije tijd en delen. Hoe is de balans tussen de kamers en hoe zou jij die graag zien? Ik deel in dit traject al mijn lessen met je op het gebied van veerkracht, dankbaarheid, je verhaal een plek geven en nog veel meer! In het voorjaar van 2022 start er weer een groep maar je kunt je vast aanmelden voor de wachtlijst! Dan krijg je als eerste een mooi (vrijblijvend) aanbod!