JAAROVERZICHT VILLAVIE 2022

JAAROVERZICHT VILLAVIE 2022

Wauw, wat een jaar was het! Villavie is begonnen in coronatijd dus het was voor het eerst dit jaar dat we ‘naar buiten’ konden en diverse events hadden. Ik blik met jou graag terug op dit bijzondere jaar.

 

Levenshuisdagen

Deze dagen noem ik met een reden als eerste want dit waren hoogtepunten in mijn jaar. Voor het eerst sinds ik met Villavie begon, kon ik samenkomen met vrouwen. Hét doel van Villavie en ook van mij persoonlijk: één van mijn kernwaarden is verbinding. Op 22 april was de eerste levenshuisdag waar twintig heel diverse vrouwen samen kwamen op een prachtige locatie in Wezep, een droom. Het was prachtig weer, we hadden een mooi programma en er was heel veel onderling contact en herkenning. Ik heb zoveel blije en dankbare reacties van de vrouwen gehad op deze dag, niet normaal. Inmiddels hebben we in september de tweede gehad en ook die dag was er weer veel onderlinge verbinding. Vrouwen die het best een beetje lastig vinden om een dag voor zichzelf te nemen, spannend om in een groep te zijn en dan naar huis gaan met het gevoel van: Ik ben niet alleen en ik mag er zijn! Zo leuk ook om dit samen met Sonja te doen. We hebben op deze dagen echt de tijd om iedereen te spreken, te coachen en samen te bidden. En, leuk nieuws: In 2023 komen er meerdere levenshuisdagen en ook een aantal voor specifieke groepen zoals single vrouwen en moeders. Ik maak binnenkort de data bekend. De eerste, speciaal voor ondernemers, is bijna vol maar er zijn nog wat plekjes!

Nieuwjaarsborrel op insta 

Ik begon het nieuwe jaar met een livesessie waarin we samen proostten op het nieuwe jaar en ik met coach Edith Osei in gesprek ging over hoe je balans kunt houden. Dat was een tof begin en ik heb dit jaar gemerkt dat het communitygevoel onder Villavievrouwen echt gegroeid is. Dat merk ik aan de reacties, aan vrouwen die zich verbonden voelen met de boodschap en meedenken en de hoeveelheid vrouwen die meedoen aan challenges en winacties bijvoorbeeld.

Maart: Begin je dag met God challenge

In maart ging de eerste (gratis) challenge van dit jaar van start. Ik bied veel gratis aan met Villavie omdat ik wil dat zoveel mogelijk vrouwen kunnen aanhaken. Deze challenge was een zegen voor veel vrouwen en ook voor mijzelf, hoewel ik mezelf wel nét wat teveel oplegde: elke dag om zes uur ging ik live in die week. Maar wat was het mooi om samen ‘s ochtends God te zoeken. Ik krijg nog regelmatig de vraag of deze challenge weer terugkomt. Denk ik nog even over na 😉

Summercourse

Een fijne, luchtige cursus voor de zomer wilde ik aanbieden. Ik vraag God altijd om mij ideeen en thema’s te geven die aansluiten bij wat vrouwen nodig hebben. Vaak sluit het ook aan bij wat ikzelf nodig heb. En dat resulteerde in een cursus voor op vakantie of juist lekker thuis, met podcasts en een fysiek werkboekje. Deze cursus was erg populair en ik heb ervan genoten om de hele zomer door berichten te krijgen over deze cursus en wat het vrouwen bracht, inclusief fijne zonnige plaatjes. Deze zomer gaat deze cursus waarschijnlijk (in aangepaste vorm) in de herhaling.

De Villavie podcast

De Villavie podcast

Eindelijk! De Villavie podcast. Dit wilde ik al heel lang maar het ontbrak me aan tijd en ik maakte al De niet zo perfecte podcast. Podcasts maken is voor mij ook best een investering omdat ik het in een studio doe en het editen en alles wat erbij komt kijken, uitbesteed. Dus ik had tijd nodig om deze investering te kunnen doen. Dit jaar was het dan zover en ik geniet van het maken ervan. Ik maak ze bewust kort, zodat het net is of ik even met je klets tijdens een kopje koffie. Ook verschijnen de podcasts op video op YouTube omdat ik dit jaar bewust werkte aan het uitbreiden van de kanalen voor Villavie. Dit omdat Villavie nu best afhankelijk is van Instagram en ik hier twee nadelen aan vind kleven: 1: Het vereist veel delen en online zijn en 2: het is kwetsbaar, want wat als insta of mijn account verdwijnt? Daarom zette ik ook in op YouTube, podcast en vaker nieuwsbrieven versturen dit jaar. Wil je mij helpen om de podcast bekender te maken? Ga deze dan volgen op Spotify of waar jij hem luistert, geef sterren en stuur hem door aan je vriendinnen. Dank!

Meer dan 100 vrouwen in het Programma!

 

In april en september startten weer twee groepen van het Programma je levenshuis inrichten. De grootste cursus die ik aanbied in de Academy en ook degene met de grootste impact. De reacties die ik hierop krijg zijn vaak ontroerend. Het brengt vrouwen in een proces van acceptatie, confrontatie en uiteindelijk dankbaarheid. Meer dan honderd vrouwen volgden het programma dit jaar en daar ben ik heel dankbaar voor. Ook komend jaar is het weer mogelijk om deel te nemen aan dit Programma! Ik twijfel nog of ik dit jaar één of twee groepen ga starten. Zet je even op de wachtlijst als je interesse hebt, dan word je daar als eerste over geinformeerd.

 

Offtober challenge 

In september gaf ik een webinar over Afrekenen met afleiding, naar aanleiding van het boek De radicale uitbanning van haast dat ik dit jaar las. John Mark Comer schrijft daarin op confronterende wijze waardoor wij ons allemaal laten afleiden. Dit onderwerp was enorm populair en tijdens het webinar bedachten vrouwen zelf dat het tof zou zijn als er een challenge zou komen. Hoewel het een drukke tijd was, zette ik het toch op poten. Het mooie was, dat ik precies in die tijd op insta de illustraties van Mattanja Bakker spotte. Ik benaderde haar en zij wilde meewerken aan deze challenge door er illustraties voor te maken. Zo’n zegen en mooie samenloop van omstandigheden. En ik houd ervan om spontaan zoiets op te zetten. Het werd een succes: honderden vrouwen deden mee en het leukste: er ontstonden reallife contacten in de app doordat vrouwen afspraken met elkaar te gaan wandelen bijvoorbeeld .Ook werd er door vrouwen zelf een Spotifylijst aangemaakt, heel leuk om te zien allemaal. De community kwam tot leven in deze challenge.

 

Brand Ambassadors lunch

Begin dit jaar begon ik met het benaderen van vrouwen die ik bij Villavie vind passen met de vraag of zij af en toe iets willen delen over Villavie. Zij vertegenwoordigen als het ware het merk en de community. Dit begon met Verie (@vestywo op insta) die mij zelf benaderde dit leuk te vinden en het dan ook tof zou vinden als ze andere vrouwen zou ontmoeten. En zo geschiedde. Inmiddels zijn heel wat vrouwen aangehaakt en in november organiseerde ik een lunch voor deze vrouwen op een van mijn favoriete plekken: Restaurant no15 in Hoog Soeren. Het was een middag van ontmoeten, gezelligheid en herkenning. Nu heeft zich in mijn hoofd het idee gevormd om vaker iets netwerkachtigs voor vrouwen te organiseren, daar broed ik nog op. Heb je ideeën? Stuur me dan gerust een mailtje.

 

Boeklancering Tijd met God

Deze zomer schreef ik mijn boek Tijd met God. Een boek uit mijn hart, net als mijn andere boeken. Een boek waarvan ik het gevoel had dat het er moest komen omdat ik veel vrouwen zie worstelen met hun tijd met God. Ze voelen zich er vaak schuldig over. In dit boek laat ik zien dat dit niet hoeft, dat tijd met God niet statisch is of stil met een boekje in een hoekje. Ik maakte het ook weer praktisch, met veel voorbeelden en invulvragen. En ik besloot dat ik het wilde vieren. Het is mijn vijfde boek en de afgelopen drie boeken heb ik geen boeklancering voor gehad. Dus organiseerde ik een intiem feestje bij Buuf in de Serre in Amersfoort met dertig vrouwen. Echt een boekfeest!

 

Groei van Villavie

Dit jaar had ik meer dan ooit tijd voor Villavie. Voor de zomer rondde ik twee opdrachten af: ik was projectleider voor het nieuwe (toffe!) platform Meet you in the field en hielp dat in de markt zetten en ik leidde de leadwervingscampagne van Youth for Christ. Beide prachtige opdrachten waar ik met veel plezier aan gewerkt heb. Maar na de zomer en het schrijven van mijn boek wilde ik alle aandacht voor Villavie. En het is echt waar: wat je aandacht geeft; groeit. Dit jaar breidde het team van Villavie bijvoorbeeld flink uit. Ik werk al een hele tijd met Anoes voor de content en ben superblij met haar. Ook Hanna heeft voor de marketing van Villavie veel betekend en denkt nu nog af en toe mee. Maaike doet ook al een hele tijd de advertenties voor Villavie. Dit jaar kwam daar Lisanne bij als virtueel assistent. Zij ondersteunt me bij van alles en beantwoordt bijvoorbeeld alle mails in de infomailbox. Ook kwam Carolien erbij die als vrijwilliger alle postverzending doet en vormden Annet, Ilse en Elena als vrijwilligers het eventteam. Zo te gek! Ik ben ook heel dankbaar voor de meiden die vrijwilliger willen zijn, want hoewel de omzet van Villavie dit jaar ook groede, groeiden de kosten ook. Voor komend jaar blijft het voor mij de uitdaging om hierin de balans te zoeken: wat besteed ik uit en wat blijf ik zelf doen? Het is echt veel werk, het runnen van een community als deze. Ik vind het belangrijk dat het persoonlijk blijft en dat ik zelf reageer op mails van vrouwen. Ook de administratie is toegenomen en ik maak zelf alle cursussen en leid de challenges. Daarnaast probeer ik samen te werken waar het kan en is het veel werk om het bereik van Villavie te vergroten. Ook blijf ik het een uitdaging vinden om een missie en het ondernemerschap te combineren. Het blijft continu zoeken ook naar balans daarin, hoewel buiten kijf staat dat de missie het belangrijkst is. Maar zonder gezonde financiële basis kan die niet uitgevoerd worden dus het gaat samen.

 

En, nieuwe plannen?

Het was een prachtig Villaviejaar, met veel contact met vrouwen, instagramposts, livesessies, podcasts, spreekbeurten, mails en groei maar vooral: de verhalen van vrouwen. Elke keer weer raakten ze me. Het waren verhalen van wanhoop en verdriet maar ook van hoop en dankbaarheid. Vrouwen doorstaan vaak veel, en ik ben dankbaar dat ik soms wat hoop of tools in zo’n verhaal mag brengen. Dat is waar ik Villavie voor run en waarvoor ik geroepen ben. Ik kijk echt uit naar 2023 en wat het gaat brengen! Mijn verlangen is om dan nog dichter in die verhalen te kunnen zijn door iets te bieden waar je dagelijks wat aan hebt. Dat gaat er ook komen. Ik was eerst van plan dit in januari te lanceren maar heb dit verplaatst naar het voorjaar omdat het meer tijd nodig heeft. Ik denk dat dit iets wordt waarmee ik, juist in onrustige tijden als deze, vrouwen, jou, kan helpen dichtbij God en dichtbij zichzelf te leven. Ook is het tijd dat de website van Villavie vernieuwd wordt. Een project waar ik een beetje tegenop zie en wat ook een fikse investering is. Verder komen er toffe nieuwe cursussen aan (in januari al eentje!), en natuurlijk het Villavie event! Ik kan niet wachten!

 

Dankjewel dat jij betrokken was bij Villavie! Zonder jou kon ik dit mooie werk niet doen. Ik wens jou een heel fijne jaarwisseling en heel veel zegen voor 2023!

 

PSST: Nog tot en met 31 december ontvang je bij mijn boek Tijd met God twee mooie kaartjes gratis! Bestel hier mijn boek.

 

Voluit leven planner

 

De Voluit Leven Planner helpt je om voluit te leven en prioriteit te geven aan wat echt belangrijk is. Je kunt hem hier bestellen: