Over Dignita Academy

VIL 19300 Watercolour licht roze #f3d2cf

Over DIGNITA ACADEMY

Villavie Academy & Dignita Academy!

Villavie heeft zich verbonden aan de Dignita Academy. Met jouw deelname aan de Villavie Academy ondersteun je dit mooie werk! Ik vind het belangrijk dat we, als sterke vrouwen met veel mogelijkheden, omkijken naar vrouwen die het moeilijk hebben. En dat door in jezelf te investeren, je ook investeert in het leven van een andere vrouw!

 

Nieuw perspectief

De Dignita Academy biedt slachtoffers van mensenhandel, en vrouwen die een kwetsbare positie innemen in de samenleving, een nieuw perspectief op het leven. Wat deze vrouwen kwetsbaar maakte om uitgebuit te worden, was het ontbreken van keuzemogelijkheden: veel van hen konden niet naar school, hadden geen stabiele thuissituatie of kwamen uit arme regio’s waar geen arbeidskansen zijn. Bij de Dignita Academy worden opties gecreëerd: de deelnemers leren binnen de horeca te werken of in de retail of in de schoonheidsindustrie. Gedurende het speciaal voor hen ontwikkelde trainingsprogramma, kunnen de vrouwen ondervinden wat bij hen past, waar zij goed in zijn en op welk vakgebied zij zich willen richten.

 

Toch nog kiezen

De sociale ondernemingen van de stichting, het all-day-brunch restaurant Dignita, genereren inkomsten zodat de organisatie zelfvoorzienend kan opereren en bieden (leer)werkplekken aan. De organisatie blijft de vrouwen meerdere jaren begeleiden en stimuleren om nieuwe mogelijkheden aan te grijpen en nieuwe keuzes te blijven maken: om bijvoorbeeld toch nog te kiezen voor een vervolgopleiding of om een gooi te doen naar de baan waar zij als klein meisje van droomden.

 

Jij steunt Dignita

Door jouw deelname aan de Villavie Academy maak je het mogelijk dat deze vrouwen, eigenlijk net als jij, nieuwe mogelijkheden krijgen en een poging kunnen wagen binnen een heel nieuw vakgebied.

VIL 19300 Watercolour licht roze #f3d2cf

Blijf op de hoogte:

Inspiratie ontvangen en als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste trainingen van de Villavie Academy?