Blog

Sinterklaas en kerst komen weer dichterbij. Een tijd van gezelligheid, samenkomen en cadeautjes. Misschien ben jij er al heel op tijd bij, of zoek je last-minute nog naar goede cadeau ideeën. Voor beiden hebben wij deze blog opgesteld. Vol met goede Sint en Kerst cadeautips....

In het boek Villavie deelt Eline Hoogenboom 12 levenslessen om voluit te leven. Het leven is niet volmaakt en ook niet maakbaar, maar als je keuzes maakt kun je écht voluit leven. Want het leven is ongelooflijk mooi en het waard geleefd te worden.

Wat is Gods plan met mij? Hoe kan ik Gods stem horen, en weten wat voor roeping Hij voor me heeft bedacht? Dat zijn grote vragen. Vaak zijn we op zoek naar aanwijzingen – maar God spreekt door veel meer heen.

Wat is het levenshuis? Dit model helpt je om balans in je leven te vinden. Hierop is Villavie gebaseerd. In deze blog lees je meer over het levenshuis. In het levenshuis vind je verschillende kamers: werk, relaties, gezondheid, vrije tijd en delen. Regelmatig stilstaan bij...

Als je altijd maar streeft naar perfectionisme, ga je vaak onderuit. Je durft jezelf of je werk niet te laten zien, stelt dingen uit en hebt een laag zelfbeeld. En dat is zo jammer. Want er schuilt meer kracht in jou dan je denkt – en je hoeft het niet (alleen) uit jezelf te halen. Hierbij een aantal tips om de lat wat lager te leggen. 

Het verhaal van de vrouw aan Jezus’ voeten in Lucas 7 (vanaf vers 36) leert ons dat het zo belangrijk is om aan Jezus’ voeten te gaan zitten. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik graag over dit verhaal praat. Ik vind het een prachtig verhaal. We kunnen namelijk veel van deze vrouw leren en in deze blog noem ik een aantal van deze lessen.

Vacature: Ben jij een echte aanpakker, hou je van verbinden én heb je zin om samen te werken binnen het gezellige Villavie team? Lees dan verder! Vacature 1 Eventmedewerker stands & vrijwilligers Vacature 1 (vrijwillig)Om weer een flitsend Villavie Event neer te zetten, zijn we op zoek...

Na een vakantieperiode waarin niet veel hoeft, gaat in september het normale leven weer van start. Werk, school, kinderen wegbrengen, familiefeestjes, vergaderingen… Je agenda is snel gevuld en voor je het weet is het Kerst. Die heerlijke rust die je afgelopen tijd hebt ervaren, wil je graag vasthouden. Maar hoe doe je dat?! Hierbij een paar tips om je hoofd koel te houden in dit nieuwe seizoen.

Onze maatschappij gaat 24/7 door. Er komt veel op ons af: keuzes, vragen, verantwoordelijkheden... Als je je continu in beslag laat nemen door van alles, leef je niet in contact met je ziel. Hierbij 9 tips om je leven te vereenvoudigen – want een opgeruimd leven betekent een opgeruimde ziel.

Eindeloos scrollen door Instagram en Twitter, even WhatsApp checken: we laten ons continu afleiden. En dat kan ons afhouden van wat goed voor ons is en wat we écht willen in het leven. Ik geef je handvaten en tips om af te rekenen met afleiding....